Πώς να αφαιρέσετε το ιστορικό του Βοηθού Google στο κινητό

Ο Βοηθός Google, Τεχνητή Νοημοσύνη από την Google που εργάζεται ως προσωπικός βοηθός στο τηλέφωνό σας, αποθηκεύει το ιστορικό όλων των ερωτημάτων κειμένου και φωνής που έχετε κάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η εφαρμογή διατηρεί μια συλλογή ερωτήσεων, βάρδιες, ραντεβού και μια σειρά από άλλες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ιδιωτικότητας.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο Google Cloud και τείνουν να αντικατοπτρίζουν άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, ακόμα και αν η λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο σε μια συσκευή. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε τις αναζητήσεις του Βοηθού Google.

Βοηθός Google: Τέσσερα περιέργεια για το λογισμικό

Android: πώς να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη φωνή με το Google Assistant

Πώς να καταργήσετε μια αναζήτηση

Για να διαγράψετε μια μόνο αναζήτηση Google Assistant, είτε ήταν πληκτρολογημένη είτε φωνητική, απλώς πατήστε την ερώτηση και κρατήστε πατημένο μέχρι να δείτε ένα πλωτό μενού. Στη συνέχεια, αγγίξτε "Διαγραφή ομάδας" και επιβεβαιώστε την επιλογή σας στο αναδυόμενο παράθυρο.

Κατάργηση αναζητήσεων μεμονωμένα στο Google Assistant

Πώς να καθαρίσετε το πλήρες ιστορικό

Βήμα 1. Υπάρχει επίσης τρόπος για να καθαρίσετε πλήρως τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα. Αρχικά, ανοίξτε τον Οδηγό, πατήστε το μενού τριών σημείων στο επάνω μέρος και επιλέξτε "Ρυθμίσεις". Στη συνέχεια, μεταβείτε στο νέο μενού της οθόνης και αγγίξτε την επιλογή "Η δραστηριότητά μου".

Μεταβείτε στο μενού Βοηθητική δραστηριότητα του Google μου

Βήμα 2. Η σελίδα των νέων ρυθμίσεων θα φορτωθεί στο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά. Μεταβείτε ξανά στο αναπτυσσόμενο μενού, αλλά τώρα επιλέξτε "Διαγραφή από". Θα δείτε ένα φίλτρο ημερομηνίας για τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Google Assistant.

Αποκτήστε πρόσβαση στο φίλτρο ημερομηνίας αναζήτησης Google Apps

Βήμα 3. Πατήστε "Σήμερα" και επιλέξτε "Πλήρης περίοδος" από τη λίστα ημερομηνιών που θα καταργηθούν από το ιστορικό του Βοηθού Google. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Διαγραφή".

Καταργήστε το πλήρες ιστορικό του Βοηθού Google

Βήμα 4. "Εντάξει" στην πρώτη προειδοποίηση και πατήστε "Διαγραφή" για να επιβεβαιώσετε την αίτηση. Από εκεί, η Google θα καταργήσει οριστικά όλα τα δεδομένα που έχουν ήδη αποσταλεί από τον Βοηθό Google στο κινητό σας τηλέφωνο ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που έχει συνδεθεί με τον Λογαριασμό σας Google.

Επιβεβαιώστε τις ώρες σας για να αποκλείσετε το ιστορικό του Βοηθού Google

Πώς να ανακτήσετε το λογαριασμό σας στο Gmail; Δείτε συμβουλές στο φόρουμ.