Πώς να διαγράψετε ένα κλεμμένο ή χαμένο iPhone

Το iPhone μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως από το iCloud. Εκεί, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή άλλη συσκευή με iOS, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο, τις φωτογραφίες, τις σημειώσεις, τις επαφές και να παρακολουθεί το τηλέφωνο. Εκτός από την ανακάλυψη της τελευταίας γνωστής θέσης του smartphone, μπορείτε να διαγράψετε τα περιεχόμενα της συσκευής. Το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο για όσους έχουν χάσει ή έχουν κλέψει το τηλέφωνό τους και θέλουν να εμποδίσουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στα προσωπικά τους δεδομένα.

Ανατρέξτε στο παρακάτω εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο απομακρυσμένης διαγραφής όλου του περιεχομένου για κινητά της Apple. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ένα iPhone 6S με iOS 11, αλλά οι συμβουλές ισχύουν για οποιοδήποτε μοντέλο του smartphone της εταιρείας.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iCloud για την εξ αποστάσεως διαγραφή περιεχομένου iPhone

iPhone κλαπεί: οι εγκληματίες χρησιμοποιούν απάτες για να πάρει την ταυτότητα της Apple του θύματος

Βήμα 1. Πηγαίνετε στον ιστότοπο iCloud ( icloud.com ) και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Apple (ονομάζεται επίσης Apple ID). Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό που καταγράφεται στο iPhone. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αναζήτηση για iPhone".

Ανοίξτε την ανίχνευση online iCloud

Βήμα 2. Αν ο λογαριασμός σας προστατεύεται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν έχετε το τηλέφωνο για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Αναζήτηση στο iPhone μου" στο κάτω μέρος της σελίδας επιβεβαίωσης.

Πρόσβαση στη λειτουργία μέσω της οθόνης ελέγχου ταυτότητας σε 2 βήματα στο iCloud

Βήμα 3. Τώρα στο επάνω μέρος της σελίδας, μεταβείτε στο "Όλες οι συσκευές" και στη λίστα που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής που θέλετε να διαγράψετε.

Επιλέξτε τη συσκευή που θα διαγραφεί στο iCloud

Βήμα 4. Η τελευταία γνωστή θέση του κινητού σας τηλεφώνου θα εμφανιστεί στον χάρτη. Στο μενού στα δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή "Διαγραφή iPhone".

Διαγραφή του iPhone από απόσταση

Βήμα 5. Τέλος, επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο "Διαγραφή". Θυμηθείτε ότι η εντολή θα εκτελείται μόνο όταν το τηλέφωνο συνδέεται στο Internet. Σημειώστε ότι, κάνοντας αυτό, το τηλέφωνό σας δεν μπορεί πλέον να παρακολουθείται, αλλά θα παραμείνει κλειδωμένο στο iCloud και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας.

Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε το iPhone

Απολαύστε τις συμβουλές για να σκουπίσετε απομακρυσμένα ένα χαμένο ή κλεμμένο iPhone.

Πώς να ανακτήσετε το iPhone χωρίς τον κωδικό iCloud; Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα